MATEOS Aurora

író


Színműíró és nemzetközi jogász. Tagja a Spanyol Színműírók Társaságának valamint a Dramatists Guild of America nevű, new york-i székhelyű szervezetnek. A színdarabírás 8 éves kora óta foglalkoztatja, jogi és színházi tanulmányait párhuzamosan végezte. Jogász diplomáját a Malagai Egyetemen szerezte, majd környezetvédelmi- és nemzetközi jogi szakirányon tanult tovább spanyol, francia és amerikai egyetemeken. Színműírást, mások mellett, Robert McKee-től és Alan Ayckbourn-ről tanult. A kortárs spanyol dráma egyik kiemelkedő, új képviselőjeként tartják számon.

 

Első nyomtatásban megjelent munkája egy versgyűjtemény (El parfume de babel, Fundación Unicaja, 2002), melyet két, a La Avispa Kiadó kortárs színmű-antológiájába beválogatott, írása követett. (El amigo de medianoche;Agua) Az "El amigo de medianoche" című darab premierjét 2009-ben, Barcelonában tartották, az előadás mind a közönség mind a kritikusok körében népszerű volt.

 

Az "El suicidio de un angel" című színdarabja 2007-ben az Egyesült Államokban mutatkozott be, spanyolországi bemutatójára 2012 februárjában került sor.

 

6 évig élt és dolgozott Párizsban az UNESCO nemzetközi jogászaként, jelenleg Malagá-ban él.

Honlap

Hivatalos weboldal