VALENTINE Pam


Már iskolás korában szép jövőt jósoltak neki. Az angol tanára azt mondta, írói pálya áll előtte, a latin tanára viszont úgy vélte, Pam menthetetlenül bűnöző lesz. Pam az előbbit választotta, bár gyakran gondolt arra, hogy az utóbbival több pénzt kereshetett volna.

Írói karrierje úgy indult, hogy mellette három gyereket nevelt, színházi ügyelőként dolgozott, és még egy színházi nevelési projektet is vezetett. Amikor az írással egyre több siker ért el, az utóbbiakkal felhagyott. Nem úgy a gyerekneveléssel.

Írt tévére, rádióra, filmre és színházra, az ő nevéhez fűződik több Anglia szerte népszerű tévésorozat (You're Only Young Twice; That's My Boy), de legnagyobb szerelme mégis a színház, ahol a közönség jelen van, helyhez kötött, és mindenféle reakciókat lehet belőle kiváltani. Pam szerint elengedhetetlen, hogy először is biztosítsa a nézők jó közérzetét egy olyan szituációval, amellyel könnyen azonosulnak. Ha ez megvan, akkor fogja tudni őket igazán meglepni, vagy akár sokkolni.

Pam egy Wiltshire-i faluban él színész férjével, imádja a kutyákat, és gyűjti a gyerekkönyveket.

Pam legújabb darabja jelenleg Lengyelországban örvend nagy népszerűségnek, de Kanadában is hamarosan bemutatják, a bemutatók sora pedig Franciaországban, Olaszországban, Németországban, majd a Skandináv országokban folytatódik.