QUILTER Peter

CSALOGÁNY CSALÁD

Zenés vígjáték

Peter Quilter vadonatúj zenés vígjátéka. A történet az ötvenes években játszódik, középpontjában a képzeletbeli Nightingale család áll, melynek tagjai egytől egyik hóbortos művészek, akiknek egész élete egy nagy rohanás a szerelem után – vagy épp a szerelem elől.

Jack megrögzött agglegény, elegáns humoráért szereti mindenki. Esténként kifinomult kávéházakban zongorázik és énekel, legtöbbször Maggie-vel együtt, aki, úgy tűnik, évek óta titkon szerelmes a férfiba. Jack szülei, Charlie és Beatrice legendás varieté előadók voltak, mostanra azonban visszavonultak, frusztráltak, és hajszál híján egymás torkának ugranak.

Viszonylagos nyugalomban telnek a napok, mígnem Charlie és Beat váratlanul úgy döntenek, hogy pár napra Jackhez költöznek, ottlétüket pedig arra használják, hogy előkészítsék a válásukat. A helyzet káoszba torkollik: Jack őrjöngeni kezd, aztán betoppan Maggie egy katasztrofálisra sikeredett randi után, Beatrice pedig Franciaországba hajózik, anélkül, hogy bárkinek szólt volna erről.

Nightingale-ék akármennyire is dühösek vagy épp össze vannak zavarodva, akár örülnek akár az idegroham szélén állnak, mégis mindvégig rendkívül szórakoztatóak, és mindeközben egymást váltják a zongoránál. Cole Porter, Noel Coward és Charlie Chaplin dalai színesítik ezt a szívmelengető, bájos történetet a show-biznisz világáról és párkapcsolatokról, egy leheletnyi őrülettel fűszerezve.

Szellemes szereplők, szuper számok – a West End- és világszerte nagysikerű GLORIOUS! c. vígjáték írójának tollából!

cím

CSALOGÁNY CSALÁD

eredeti cím

The Nightingales

szerző

QUILTER Peter

eredeti nyelv

angol

szereplők száma

férfi: 3
nő: 2

bemutató

2015. 09. 25., Karinthy Színház