SAUVIL Pierre

NAPFÉNY KETTŐNKNEK

vígjáték

Kétszemélyes romantikus vígjáték –öt képben, egy díszletben.

A Férfi jól kereső orvos, megrögzött agglegény, aki boldogan él, anélkül, hogy gondja lenne a holnapokkal, biztos benne, hogy az életben mindig, minden elrendeződik- ráadásul, ahogy ő szeretné.

A Lány, elkeseredett, sok megpróbáltatáson átesett fiatal munkanélküli, se családja, se lakása. Utálja a zenét, a filmet, az evést, az ivást, és meggyőződése, hogy az életben soha, de soha nincs oka a nevetésre.

Kettejük váratlan – vagy nem is olyan váratlan? – találkozása robbanáshoz vezethet…

Hogyan lehet elviselni valakit, akivel muszáj együtt élni, akivel semmiben nem lehet egyetérteni, mert mindenben épp ellenkező véleményen van, és semmi sem érdekli, ami a másik számára fontos? Persze kéznél a magyarázat: a férfi gazdag, a lány szegény. Semmi sem köti őket össze, sem a koruk, sem az ízlésük, ám, - ahogy az ilyenkor lenni szokott, - mire a darab véget ér – biztosan szeretni fogják egymást. De ezúttal szó sincs szerelemről…

Váratlan meglepetésekkel, fordulatokkal teli, keserédes, furcsa vígjáték, melyben a szerző jól egyensúlyozik az érzelmesség és a cinizmus között. Pontosan az a fajta komédia, amelyikről egykor Georges Feydeau azt állította: hogy valójában „kifordított tragédia”

Pierre Sauvil – akinek Add kölcsön a feleséged című, Eric Assous-val közösen írt komédiáját, már játsszák magyarul is, - ezt a darabját 1998-ban írta, és a párizsi Théatre Montparnasse tűzte műsorára még ugyanabban az évben. Azóta is műsoron van, több francia színházban, de játsszák Kanadában, Romániában is.

(Nemlaha György szinopszisa)

cím

NAPFÉNY KETTŐNKNEK

eredeti cím

Soleil pour deux

szerző

SAUVIL Pierre

fordító

NEMLAHA György

eredeti nyelv

francia

szereplők száma

férfi: 1
nő: 1

bemutató

2012. 11. 06., Rózsavölgyi Szalon