LAPORTE Stéphane - LAVIOSA Patrick

PÁNIK A FEDÉLZETEN

zenés vígjáték

Nagy az izgalom a „Titanas” fedélzetén, hamarosan útjára indul az óceánjáró hajó. Az utasok azonban nem feltétlenül csak a nyaralás lázában égnek.

Madeleine és Pierre a csökkent libidójú házaspár célja hogy felmelegítsék kissé kihűlt kapcsolatukat, és ehhez valamely – valójában szinte bármely - utastársuk közreműködését sem szégyellik igénybe venni. Josephine és fia Kevin szokásuk szerint azért kelnek útra a luxushajón, hogy megkopasszanak néhány tehetős utast. Edouard a skizofrén másodtiszt, néha zavart bomba-gyáros, máskor őrült kukkoló, aki beteges vágyai kielégítésére Jenny-t, a hajó énekesnőjét használja, aki bármit megtesz, hogy Edouard ne kürtölje szét az ő, nem is olyan kis titkát.

Az ismeretlennek tűnő utastársak valójában nem is olyan ismeretlenek, a viszonyok hálója meglepően sűrűre fonódik, ahogy a titkokra fény derül. Senki sem az, aminek, akinek mutatja magát, mindenki mindenkivel, majd mindenki mindenki ellen, a végén az ember már azt sem tudja fiú-e vagy lány… A zongorista pedig csak játszik.

A dalok egy szál zongorára íródtak, így könnyen játszhatók élőben minden előadáson, ami különleges hangulatot garantál.

http://www.paniqueabord.com/

cím

PÁNIK A FEDÉLZETEN

eredeti cím

Panique à bord!

szerző

LAPORTE Stéphane
LAVIOSA Patrick

eredeti nyelv

francia

szereplők száma

nő: 3
férfi: 3

bemutató

2013. 10. 18., Pinceszínház