KALMAN Charles

Der Kuss der Dryade

musical

A fiatal Pipes valaha úgy furulyázott, hogy játéka lecsalta esténként a marhákat a hegyi legelőkről is – most, a 70 éves Old Pipes csendes visszahúzódottságban él anyjával. Úgy érzi, furulyajátéka már régen nem teljesíti célját, a visszhangja sem az igazi – szomorúan ül le egy fa tövébe. Ahogy egyre csak búsul, meghallja a Dryad, az erdei tündér hívását: a varázslatos lény csókja életre kelti a holtakat is. Egy szempillantás alatt megváltozik Old Pipes élete: a Dryad megcsókolja, visszaadja neki nem csak fiatalságát, de régen eltávozott és mindenek felett szeretett Annáját.

Charles Kalman egyik legsikeresebb műve a Der Kuss der Dryade c. fantázia musical, melynek szövegkönyvét June Barbour írta. Barbour Atlantában született, jelenleg New Yorkban él, a Dodd Mead és a Salem House Publishers szerkesztője. Számos gyermekmusical szerzője, többek között minnesotai, lincolni, New York-i színházak játsszák műveit nagy sikerrel.

Barbour a musicalben az emberi lét egyik legfontosabb állomását játékos-mesés módon dolgozza fel: az öregedést, az elmúlást – és a mindezeket legyőzni kész újrakezdési vágyat. Kálmán zenéje pedig a játékosságot meseszerűen köti össze a téma komolyságával.

A 2002-es ősbemutatóról (Theater unter den Kuppeln) ezen a honlapon olvashatnak.

eredeti cím

Der Kuss der Dryade

szerző

KALMAN Charles

eredeti nyelv

német

angol nyelvű librettó, kottaanyagok, zenei felvételek kölcsönözhetők ügynökségünktől

szereplők száma

nő: 4
férfi: 8