VARSÁNYI Anna

ESKÜVŐ UTÁN

Amikor felmegy a függöny, Nóra menyasszonyi ruhában egy papírzacskóba lélegzik, ugyanis pánikrohama van. Mögötte egy lagzi romjai. Az anyja, Klárika igyekszik megnyugtatni, ez azonban nem sokat javít a lány állapotán.

Hamarosan csatlakozik hozzájuk a szűk család: Laci, az újdonsült férj, Enikő, az anyja és Imre, a menyasszony apja. Imre elújságolja, hogy befizeti a fiatalokat egy rendhagyó nászútra Kazahsztánba és a fiatalokhoz a szülők is csatlakoznak majd.

A darab során kiderül, hogy mi köze is van a családnak Kazahsztánhoz és a szereplőknek a felszín alatt egymáshoz. Természetesen senki sem az, aminek látszik, és mire minden titokra fény derül, csak a hölgyek maradnak életben…

 

Részlet a darabból:

Nóra                  Mi a fene folyik itt? Ez az egész helyzet olyan tébolyult, mint egy Tarantinóba oltott brazil szappanopera.

Klári                  Nórikám, nem is nézed velem soha a brazil sorozatokat. Pedig sokat tanulhat belőlük az ember.

Nóra                  Aha. Például, hogy hogy lehet két számmal kisebb tanga bugyiban négy perc alatt milliomos férjet fogni. Tök hasznos és életszerű.

Klári                  Tudjátok melyik a kedvencem? Az érzelmek örvénye. Ez arról szól, hogy a temperamentumos Marisol és a jóképű Juan Carlos szeretnének egybekelni, de az esküvő mindig meghiúsul. Először közbejön egy hurrikán, aztán meg egy vulkánkitörés, egyszer meg szegény Marisol édesapjának megáll a szíve a műtőasztalon, amikor férfiból nővé operáltatja magát. Végül a huszonkilencedik nekifutásra összeadja őket egy szimpatikus katolikus pap, aki korábban bérgyilkosként működött. Igen ám, de addigra Juan Carlos mindkét lábát elveszíti egy autóbalesetben, Marisol pedig teherbe esik egy erőszaktevőtől, akiről kiderül, hogy a saját féltestvére. (Döbbent csönd.) De szerettem a Gyötrő szenvedélyt is.

Nóra             Azt majd inkább holnap meséld el.

eredeti cím

ESKÜVŐ UTÁN

szerző

VARSÁNYI Anna

szereplők száma

férfi: 2
nő: 3