VARSÁNYI Anna

Hangulatvilágítás

thriller-monokomédia

A negyvenes éveiben járó Márta szomorúan tapasztalja, hogy Artúrral úgy bolyonganak a nagy családi házban, mint két ismeretlen. A háztartásbeli hölgy elkeseredésében szakemberhez fordul. Placsnányi doktor egy darabig értetlenül figyeli, hogy páciense egyedül jár párterápiára, de aztán elfogy a türelme. Márta magára marad. És támad egy merész ötlete.

Nem minden az, aminek látszik – ez lehetne a darab mottója.

 

„Ahogy belepillantottam az egyetlen kérdésből álló házi feladatba, rögtön láttam, hogy ez kifog rajtunk. Artúr soha nem fog válaszolni arra a kérdésre, hogy mi a legizgalmasabb és/vagy leggyakoribb szexuális fantáziája. Magamra maradtam. De csak magamat hibáztathattam. Megfordult a fejemben, hogy megint bedrogozom kicsit, és akkor lehet, hogy jópofának találja majd a feladatot. Na de mi van, ha nem? Két fogalmazást kellett megírnom. A sajátommal hamar megvoltam. Volt miből válogatnom. Egy kevésbé extrém fantáziát vetettem papírra, ahol szürkületkor a tengerparton létesítünk intim kapcsolatot, miközben kicsit távolabb egy japán turistacsoport bátorítón integet felénk. Mégiscsak úrinő vagyok.

Artúr verzióján sokáig töprengtem. Helyezzem-e a cselekményt egy templomba vagy egy zárdába? Végül úgy döntöttem, hogy nem rángatom ki megszokott környezetéből. Artúr arról ábrándozik, hogy az irodában az asztal alatt kényeztetem őt, miközben ő rezzenéstelen arccal az éves adóbevallás részleteit ismerteti a vezérigazgatóval.” (részlet)

eredeti cím

Hangulatvilágítás

szerző

VARSÁNYI Anna

eredeti nyelv

magyar

szereplők száma

nő: 1