LAMBERT Chloé

La Médiation

vígjáték

Anna és Pierre a kötelezően teljesítendő mediációra érkeznek, hogy a három éves fiúk, jövőjéről egyeztessenek.

Hogy a szebb napokat is megélt, immár két és fél éve külön élő, pár semmiben nem ért egyet, nem meglepő, de a helyzetet bonyolítja, hogy a két mediátor – a tapasztalt Isabelle és a kezdő Jeanne – sem jut dűlőre abban, mit és hogyan kellene tenniük a saját szerepükben. A sokat hangoztatott, elvárt és szükséges semlegességüket saját – közös – történetük is, úgy tűnik, lehetetlenné teszi.

A darab során három ülésbe nyerünk betekintést, és megismerjük a pár szakításának körülményeit, az anyát, az apát, a férfit és a nőt, találkozunk a jobbik és bizony a rosszabbik énjükkel is. Mikor a veszekedő pár épp nincs a színen, beleláthatunk abba, mit gondolnak a mediátorok, megtudjuk az ő történetük részleteit is.

A darab végén, amikor már úgy tűnik, a felek közti mediáció eredményes volt, egy váratlan fordulat, egy Anna által elhallgatott információ hirtelen megváltoztatja Pierre, nem csak a jövőhöz, hanem talán a múlthoz való hozzáállását is, és hirtelen minden összeomlik. Ez a különös mediáció mégis hoz eredményt ott, ahol nem volt célja, Isabelle és Jeanne között.

Chloé Lambert a darab írója elsősorban színésznő, Anna szerepét az ősbemutatón maga játszotta el. Az előadás két mediátorát pedig 2016-ban jelölték a Molieres-díjra, egyiküket a legjobb női mellékszereplő kategóriájában, másikukat pedig az ifjú tehetségek között.

eredeti cím

La Médiation

szerző

LAMBERT Chloé

eredeti nyelv

francia

szereplők száma

nő: 3
férfi: 1