ASSOUS Eric

Les Hommes préfèrent mentir

vígjáték

Szereplők:

Simon, 45 éves, pszichoanalitikus

Olivia, 42 éves, a felesége, foglalkozás nélküli

Sam, 42 éves, eladó a Printemps áruház fehérnemű osztályán

Aurélie, 42 éves, egy ingyenkonyha állandó munkatársa

Richard, 46 éves, reklámszakember

Madison, 26 éves, színésznőnek készül

Anne Catherine, 32 éves, relaxációs oktató

Olivia kellemes estére készül, vacsoravendégeket hívott, azzal a hátsó szándékkal, hogy Aurélie-nek, a már 2 éve szingli barátnőjének partnert szerezzen, Simon barátainak egyikét, Sam-et vagy Richard-t. Olivia terve eleve kudarcra van ítélve, hisz Sam meleg, Richard pedig a legkevésbé sem akar megállapodni – gondolja Simon, akinek egészen más tervei voltak estére: Anne Catherine nyomására épp arra készült, közölje Olivia-val, hogy szeretője van, és elhagyja őt és három éves, Vietnámból örökbefogadott gyereküket.

Lassan megérkeznek a vendégek, először Sam, majd Aurélie, végül Richard, aki a többiek nem kis meglepetésére magával hozza Madison-t újdonsült feleségét, és még mielőtt a társaság asztalhoz ülne, betoppan a nagyon terhes Anne Catherine is…

A második felvonás két és fél évvel az első után játszódik, ugyanabban a lakásban, ezúttal Simon és Anne Catherine fiának születésnapja alkalmából gyűlik össze a társaság. Olivia és Anne Catherine természetesen gyűlölik egymást, Aurélie és Sam már egy éve házasok, Richard és Madison kapcsolata – részben Richard üzleti vállalkozásának, a www.bocsássmegurammertvetkeztem.com, internetes gyónásra szakosodott weboldalának csődje miatt – jelentősen megromlott. Annyira, hogy időközben Madison és Simon viszonyba bonyolódtak, és Simon menekülne újabb házasságból, hogy a lánnyal lehessen. Mint kiderül Sam sem a hűség mintaképe, ráadásul az immár nős Sam továbbra is inkább férfiak társaságát keresi.

Jóllakni ezen az estén sem fog senki, de hiába minden hazugság és konfliktus, elválni és felrúgni a hétköznapokat mégis csak túl bonyolult lenne…

Fergetes francia komédia férfi és nő kapcsolatáról, házasságról, házasságtörésről, magányról, vonzásokról és választásokról.

cím

Les Hommes préfèrent mentir

eredeti cím

Les Hommes préfèrent mentir

szerző

ASSOUS Eric

eredeti nyelv

francia

Francia nyelvű szövegkönyv az ügynökségtől kölcsönözhető

szereplők száma

nő: 4
férfi: 3

A fordítás joga opció alatt.