DJIAN Philippe

Lui

dráma

Szereplők:

Egy férfi (név nélkül) és három nő: Nicole, az első feleség, Elsie, a második, és Sylvie a szomszéd.

A történet tulajdonképp egyszerű féltékenységi drámaként indul: Elsie magából kikelve kéri számon férjén, hogy hogyan volt képes „úgy” nézni Nicole-ra a saját anyja temetésén. A háttérben azonban tragikus múltbéli események húzódnak, a férj súlyos traumával küzd: barátai egy átmulatott éjszaka után a szeme láttára erőszakolták meg feleségét, és ő nem tett ellenne semmit. Válás lett a vége. A férfi kórházba is került, Elsie pedig ott volt ápolónő, ő gondozta a beteg embert. Házasság lett a vége. Feleségként Elsie célja az, hogy férje végre megszabaduljon a bűntudattól, mely ma is gyötri, és próbálja meggyőzni őt arról, hogy ami történt, az Nicole hibája volt, hisz mindig kihívóan viselkedett a férfiakkal.

Ám, mikor Elsie eltűnik Nicole feltűnik, és nem hagyja nyugodni a férfit. És ott van még Sylvie is, aki maga is hasonló szörnyűségen ment keresztül, mint Nicole, és különös bizalommal fordul a mindig kedves és figyelmes szomszéd férfihez, akinek egyszerre három nő elvárásainak kellene megfelelnie. Már ha ez a három nő valóban létezik, és nem csak egy zavarodott, magányos férfi képzelgéseiként jönnek-mennek a lakásban…

A darab központi témája férfi és nők kapcsolata, a végletekig kiélezett helyzetben, mégis humorral átszőtten ábrázolva. Emellett zavarba ejtő őszinteséggel szembesíti az olvasót azokkal a megalázó helyzetekkel, és kérdésekkel, melyekbe a nemi erőszakot átélt nők kényszerülnek.

cím

Lui

eredeti cím

Lui

szerző

DJIAN Philippe

eredeti nyelv

francia

Francia nyelvű szövegkönyv az ügynökségtől kölcsönözhető

szereplők száma

nő: 3
férfi: 1