BEDOS Nicolas

Promenade de santé

romantikus komédia

A helyszín egy pszichiátriai intézet kertje

Egy felvonás, 8 jelenet

Fiatal lány, fiatal férfi, kert, padok, minden adott egy tökéletesen átlagos romantikus komédiához. Csakhogy ezek a fiatalok, egy pszichiátriai intézet kertjében találkoznak, és mindketten az intézet lakói. A férfi bipoláris zavarban szenved, megszállott, alkoholfüggő, öngyilkos hajlamú és nárcisztikus. A lány diagnózisa: paranoid pszichózis, skizofréniára és mániákus depresszióra való hajlammal. Őrült vonzódás, őrült szerelem bontakozik ki kettejük között, de a férfi nős, és próbálja távol tartani magától az amúgy igen csinos lányt. A 8 jelenet a két fiatal 8 találkozása az intézeten belül és kívül, ám a nyolcadik találkozás teljesen más megvilágításba helyezi a korábbiakat.

Nicolas BEDOS humorral és empátiával közelít „betegei” felé. „Ebben a darabban a saját generációmról akartam írni, rólunk, akik egyszerre vagyunk fiatalok, és már nem is annyira fiatalok. Nagyon megtetszett az ötlet, hogy fogok két nimfománt, elhelyezem őket egy szerelmi történetben, és arra kényszerítem őket, hogy az érzelmeik milyenségéről gondolkodjanak.” Önmagukból kigyógyulni viszont ők sem tudnak...

A szerző, "Promenade de santé" (Egészségügyi séta) című, negyedik darabját Mélanie LAURENT-nak írta, aki számos sikeres filmszerepet követően – a legismertebbek közülük: Elise Tellier - "Köszönöm jól vagyok" (Je vais bien ne t’en fais pas); Shosanna Dreyfus- "Becstelen Brigantyk" -, ebben a darabban debutált színpadi színésznőként. Partnere az elismert színművész, Jérôme Kircher volt. A darab BEDOS harmadik darabjával (Le Voyage de Victor) egy kötetben, az Éditions Flammarion-nál jelent meg nyomtatásban.

Az első jelenet szövege a szerző blogján is olvasható.

eredeti cím

Promenade de santé

szerző

BEDOS Nicolas

eredeti nyelv

francia

Francia nyelvű szövegkönyv az ügynökségtől kölcsönözhető

szereplők száma

nő: 1
férfi: 1