DAUGREILH Xavier

Sans mentir

vígjáték

Hogy megmagyarázzuk, mit keres egy üres óvszeres tasak a hálószobánkban, ha a párunkkal nem is használunk ilyet, hazudnunk kell. Ha a kiszemelt hölgy a nős férfiakra bukik, minket pedig épp elhagyott a feleségünk, de mindenképp el akarjuk csábítani a nőt, megint csak hazudnunk kell. És hogy elhitessük vele, hogy miénk a szuper kétszintes lakás, amit a barátaink ránk bíztak, addig, amíg ők nyaralnak, újra hazudnunk kell…

Serge a negyvenes újságíró válságos időket él, felesége elhagyta, a munkahelyéről elküldték. Szerencsére a barátaira mindig számíthat: itt van például François és Valérie, akik megkérik, költözzön át hatalmas lakásukba addig, amíg ők nyaralni mennek, vagy Cyril, egy magazin főszerkesztője, aki munkát ajánl neki, szórakozni hívja, és ellátja őt „jobbnál jobb” ismerkedési tanácsokkal. Egy születésnapi bulin Serge megismerkedik Gwendolin-nal a gyönyörű harmincas étteremtulajdonossal, aki határozottan kijelenti, hogy nem foglalkozik egyedülálló férfiakkal. Ekkor Cyril hathatós támogatásával beindul a hazugság-áradat, melyből úgy tűnik nincs kiút, és amely senkit sem kímél meg Serge környezetében. Házastársak válnak, agglegények nősülnek, és végül minden félreértés és hazugság ellenére, Serge és Gwendolin is egymásra talál.

A klasszikus francia vígjáték hagyományait követő, ízig-vérig mai komédia, kitűnő helyzetekkel, remek férfi szerepekkel, garantált kikapcsolódást ígér.

eredeti cím

Sans mentir

szerző

DAUGREILH Xavier

eredeti nyelv

francia

Francia nyelvű szövegkönyv az ügynökségtől kölcsönözhető

szereplők száma

nő: 3
férfi: 3